onsdag 16 februari 2011

How TV ruined your life


Charlie Brooker är ultimat när han är ensam på skärmen. Hans Guardian-texter är för det mesta chuckle-värdiga men skulle jag tvingas välja skulle jag hellre ta en solid lolcat-video som tidsfördriv. Hans game show You have been watching och nya nyhetsskojarprogrammet 10 o'clock live är sevärda men gärna med en FFW-knapp i närheten. Brooker ska inte behöva få sina utbrott godkända av Frank Skinner eller någon annan QI-twit eller behöva vänta på om gående plastikoperationen Jimmy Carr tycker det är roligt eller inte. Brooker ska titta in i kameran och låtsas bli upprörd över världen och människorna och då och då lämna över till en analys från Barry Shitpeas. Det är vad han är till för.

How TV ruined your life handlar om just det. Han utgår i varje avsnitt från ett specifikt ämne som TV förstört. Rädsla, kärlek, livsdrömmar och så vidare. Han håller ämnena ordentligt breda så han kan komma undan med dumma arkivklipp om i stort sett vadsomhelst. Alltid med en perfekt elak voice-over. Han verkar ha fått en ännu större budget till den här serien än till senaste Newswipe vilket alltid är trevligt. Hittills har det varit en stor set piece per avsnitt där If... pens got hot från första avsnittet är den bästa såhär långt.



Om man klickar runt lite där på YT verkar det som om någon Errol Flynn lägger upp hela avsnitt. Smid medan järnet osv osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar